[صفحه اصلی ]   [ English ]  
بخش‌های اصلی
آشنایی با ژئومورفولوژی::
آشنایی با انجمن::
اخبار رویدادها::
کارگاه های میدانی انجمن::
دانشنامه ژئومورفولوژی::
اخبار علمی::
عضویت در پایگاه و انجمن::
بخش آموزش::
دریافت فایل::
داده ها و تصاویرماهواره ای::
موسسات ژئومورفولوژی::
منابع ارشد و دکترای جغرافیا::
نشریات ::
درگاه دانشگاه ها::
تسهیلات پایگاه::
پست الکترونیک::
برقراری ارتباط::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
پایگاه مرتبط
  1. مجله پژوهش های ژئومورفولوژی کمی 
  2. سایت کنفرانس های انجمن ایرانی ژئومورفولوژی 
  3. انجمن علمی باستانشناسی ایران 
  4. مجله فرسایش محیطی
  5. International Journal of Coastal and Offshore Engineering



 

..
:: متن مصاحبه با جناب آقای دکتر جمشید جداری عیوضی، قسمت دوم. 23/5/1392 ::
 | تاریخ ارسال: 1392/5/23 | 

  متن مصاحبه با جناب آقای دکتر جمشید جداری عیوضی

  قسمت دوم

  -پس به نظر شما آینده ژئومورفولوژی ایران روشنه با این اوصاف ؟؟؟

  والا انشاءاله که آینده هممون روشنه، ژئومورفولوژی هم انشاءاله.

  -استاد در مورد سفرهای علمی، به نظرتون چقد سفرهای علمی برای دانشجویان این رشته لازمه و می تونه برای درک بهتره مفاهیم مفید باشه؟ شما چه جایگاهی رو برای سفرهای علمی قائلید؟

  ببینید یه سفرهای علمی هستند که ما مثلا دانشگاه تهران قبل از انقلاب یه برنامه ای بود همه ایران رو بگردیم استادا خودشون؛ تابستون دو سه سال هم رفتیم؛ شمال رو رفتیم، شمالغرب رفتیم، کردستان رفتیم ولی بعد برنامه دیگه ادامه پیدا نکرد. بعدش یکی هم اینه که محققین باید روی زمین برند. ممکنه بشینند تو کتابخانه و یه چیزی بنویسند ولی درست اینه که آدم یافته هاشو از طریق مطالعه نوشته های دیگران، تحلیل های کارتوگرافیک و از طریق بررسی نقشه ها و عکس های هوایی و ... هرچی مطلب پیدا می کنه باید این رو روی زمین کنترل بکنه که اشتباهی نباشه. اما یکی هم اینه که دانشگاه ها دانشجویان رو می برند گردش علمی. حالا راستش رو بگم وقتی خود من هم دانشجو بودم گردش علمی می رفتیم زیاد با علم سر و کار نداشتم. ولی در هرصورت دیدن اثر می گذارد. بعضی از دانشجویان هم واقعند علاقه مندند. یه عده بودند که همش گردش بود براشون ولی یه عده هم بودند که یادداشت برمی داشتند ولی در هر حال واجبه. شما الآن هرچقدر کتاب در مورد سواحل جنوبی ایران بخونید یه تصوری از اون خواهید داشت ولی وقتی میرید، می بینید واقعیت یک طور دیگه است. واقعیت رو با دیدن میشه فهمید. به نظر من لازمه حتی اگه دانشجویان به دید تفریح نگاه کنند، باز یک چیزی می فهمند و واقعیت را می بینند.

  -کتاب می خونید استاد؟ البته منظورم کتاب های غیر علمیه؟

  من کتاب می خونم. خدا رحمت کنه آقای دکتر شکوئی رو اون وقت که می گفتیم کتاب خیلی گرونه، می گفتند کتاب ابزار کار ماست، باید بگیرید حالا هم که گرفتید باید بخونید. یه معلم اگه کتاب نخونه پس چی کار بکنه. من کتابهایی که به رشته خودمون مربوطه اونها رو می خونم و کتابهای دیگه هم می خونم. مثلا اینو بگم که من اساسا شبها تا کتاب نخونم خوابم نمی بره ولی کتاب جدی اونوقت نمی خونم. سفرنامه و اینا برام جالبه.

  AWT IMAGE

  دکتر عیوضی در کنار کتابخانه شخصی خود در منزلشان

  -بهترین کتابی که در زمینه ژئومورفولوژی خوندید چه کتابی بوده؟

  بهترین کتاب نمیشه گفت برای اینکه همه کتابها خوبند و یه وقت ممکنه یکی در یک رشته ای از یک کتاب بهره زیاد ببره. من اونی که اول بهره زیاد بردم کتاب ژئومورفولوژی بود به زبان ترکی استانبولی. دو جلده هنوزم دارم. پروفسور شادروان ارینگ تهیه کرده بود. خیلی جامع بود برای اینکه اونها هم مثل ما دیر شروع کرده بودند. در اروپا و امریکا کتابهای مبنا یا مبانی خیلی وقت پیش نوشته شده، بحث شده، بررسی شده. کتابهایی که می نوشتند خیلی تخصصی بود. ولی برای یادگیری یک علمی اول یک مبانی خوب لازمه. و اون کتابی که من اول از اون طریق وارد ژئومورفولوژی به مفهوم واقعی شدم کتاب ژئومورفولوژی پروفسور ارینگ بود. هنوزم دارم و بعضا بهش مراجعه می کنم. بعدش کتابهایی که خوندم همش خوب بود. سنگین ترین کتابی که تو ژئومورفولوژی در ایران ترجمه شده همون کتابی است که دکتر معتمد ترجمه کردند در 4 جلد. کتابهای دیگری هم هست. کتابهایی که دکتر گودرزی نژاد ترجمه کردند. اونها هم کتابهای خوبیه. در کل چندتا کتاب خوب ترجمه شده در زمینه ژئومورفولوژی و برنامه ریزی و ... .

  -استاد دورانی که بیشتر تدریس می کردید موقع نمره دادن و تصحیح برگه ها اگه دانشجویی تو برگه می گرفت 9.5 بهش چند میدادید؟

  من نمره 10 می دادم. اینم بگم که من در کلاس خیلی ملایم بودم. ولی وقت امتحان یه کمی بداخلاق می شدم. ارفاق می کردم ولی درحد معقول. مثلا درس ریاضی باشه میشه 0.25 هم داد ولی ژئومورفولوژی مثلا من نقشه خوانی تدریس می کردم، هیدرولوژی تدریس می کردم. در این نوع درس ها 0.25 دادن یه کمی درست نیست. یه وقتی می دیدم کسی 9.5 گرفته 10 می دادم یا در فوق لیسانس 12 می دادم.

  -یه خاطره که خیلی وقت ها به یادش باشید؟؟

  خاطره زیاده، خاطره خوب هم داریم خاطره بد هم داریم. ولی یه خاطره بگم که هم مربوط به دانشجو باشه هم مربوط به استاد. اون اوائل انقلاب بود. یه درسی خاطرم نیست که چه درسی بود، امتحان گرفته بودم. یه دانشجویی که مثه شما دختر خانوم بود، اومد اعتراض داشت. نمرش هم 17 بود. ما گفتیم که 17 که نمره خوبیه. می گفت نه من باید بیشتر می شدم. منم اخلاقم این طوره که هیچ وقت ورقه رو نمرشو تغییر ندادم. رفت به مدیر گروه اونوقت که مرحوم آقای دکتر ودیعی بود اعتراض کرد. ایشون من رو صدا کرد و دختر خانوم هم خودش اونجا بود گفت: فلانی – یه آقا پسری بود- پشت سر من نشسته بود از روی من نوشته بود اون 18 گرفته، -حالا اینم بگم که بعدا معلوم شد اینها نامزد شدند- رو کردم به دختره و گفتم تو معلومات خودت رو نوشتی و اون معلومات شما و خودش رو نوشته؛ خب یه نمره بیشتر گرفته دیگه. بعد دکتر ودیعی گفتند اینکه تقلب کرده نمرش صفره و دیگه حالا بیا و درستش کن. خلاصه من اومدم اتاقم و بعد رفتیم واسطه شدیم تا آقای دکتر ودیعی از ایشون بگذره و نمرشون رو صفر رد نکنه. البته خاطره که زیاده؛ مسافرت های علمی می رفتیم شبها می نشستیم بحث های علمی می کردیم؛ خیلی خوب بود.

  -خیلی ممنون استاد، بیشتر از این وقتتون رو نمی گیرم فقط به عنوان سخن آخر هر حرفی دوست دارید با دانشجویان و علاقه مندان ژئومورفولوژی بفرمایید.

  والا من حرف خاصی ندارم من در کلاس هم معمولا اهل نصیحت نیستم فقط این رو بگم که شما عمرتون تلف میشه، وقتتون تلف میشه هزینه می کنید پس سعی کنید بیشتر یاد بگیرید چون به نفع خودتونه. حرف خاص دیگه ای ندارم فقط همین رو بگم که وقتی میاد یک نفر دانشجو میشه هزینه می کنه دیگه، هم مادی هم معنوی، عمرش میگذره. اگه خوب یاد بگیره به نفعشه. این حرفیه که من تو اولین جلسه کلاس هام همیشه می گفتم اون هم فقط یک بار.

  پایان

  با تشکر از خانم افسانه اهدایی برای تهیه عکس 

با احترام فراوان

بنی صفار 

 

  

  
تسهیلات مطلب
سایر مطالب این بخش سایر مطالب این بخش
نسخه قابل چاپ نسخه قابل چاپ
ارسال به دوستان ارسال به دوستان


CAPTCHA
::
دفعات مشاهده: 20070 بار   |   دفعات چاپ: 1485 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 74 بار   |   0 نظر
انجمن ایرانی ژئومورفولوژی Iranian Association Of Geomorphology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 42 queries by YEKTAWEB 4645