[صفحه اصلی ]   [ English ]  
بخش‌های اصلی
آشنایی با ژئومورفولوژی::
آشنایی با انجمن::
اخبار رویدادها::
کارگاه های میدانی انجمن::
دانشنامه ژئومورفولوژی::
اخبار علمی::
عضویت در پایگاه و انجمن::
بخش آموزش::
دریافت فایل::
داده ها و تصاویرماهواره ای::
موسسات ژئومورفولوژی::
منابع ارشد و دکترای جغرافیا::
نشریات ::
درگاه دانشگاه ها::
تسهیلات پایگاه::
پست الکترونیک::
برقراری ارتباط::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
پایگاه مرتبط
  1. مجله پژوهش های ژئومورفولوژی کمی 
  2. سایت کنفرانس های انجمن ایرانی ژئومورفولوژی 
  3. انجمن علمی باستانشناسی ایران 
  4. مجله فرسایش محیطی
  5. International Journal of Coastal and Offshore Engineering



 

..
:: متن مصاحبه با آقای دکتر جمشید جداری عیوضی، قسمت اول. 6/4/92 ::
 | تاریخ ارسال: 1392/4/6 | 

  به نام خدا

  AWT IMAGE

  متن مصاحبه با دکتر جمشید جداری عیوضی

  استاد ژئومورفولوژی دانشکده جغرافیای دانشگاه تهران

 

  در یکی از روزهای ادیبهشت ماه سال جاری بود که در منزل استاد عزیز آقای دکتر عیوضی به همراه دوستم خانوم اهدایی به گفتگویی صمیمانه با استاد پرداختم و حاصل اون رو به صورت یک گزارش در دو قسمت تهیه کرده ام که این قسمت اول این گزارش می باشد. صحبت های گرانقدر استاد عزیزمون برای من که خیلی جالب بود؛ جای همگی شما خالی بود. امیدوارم شما هم از خوندن متن این مصاحبه و آشنایی بیشتر با این شخصیت برجسته علمی لذت ببرید.

  با تشکر

  بنی صفار

 

قسمت اول

  - استاد به عنوان سوال اول لطفا یه کمی از خودتون بگید، اینکه چه سالی و در کجا به دنیا اومدید و ...؟

  تا کجا توضیح بدم؟

  - هرچقدر که دوست دارید، تا جایی که وارد زندگی خصوصیتون نمیشه

  من متولد 1316 در شهر تبریز هستم. تا دوره متوسطه در تبریز درس خوندم. بعدش ترک تحصیل کردم. مدتی در چاپخانه کار می کردم؛ حروف­چینی می کردم. بعدا ضمن کار کردن متفرقه درس خوندم. دیپلم گرفتم. بعد رفتم سربازی. ضمن سربازی کنکور دادم و در دانشگاه تبریز قبول شدم و آنجا رشته جغرافیا خوندم. بعدش یه مدت استخدام شدم در دانشگاه دارایی تبریز. یکی دوسال. بعد دیدم خوشم نمیاد از اون کار. رفتم ترکیه دانشگاه استانبول درس خوندم و دکترا گرفتم در ژئومورفولوژی. بعد هم آمدم ایران سال 51. سال 53 در دانشگاه تهران استخدام شدم. اونجا درس میدادیم تا اینکه در سال 86 بازنشسته شدم.

  - فقط در دانشگاه تهران تدریس داشتید؟

  دانشگاه تهران که استخدام بودم ولی تقریبا همه دانشگاه های تهران و بعضی دانشگاه های خارج از تهران گاهی درس دادم. یه مدت در دانشکده افسری تدریس داشتم، دانشگاه بهشتی تدریس کردم، تربیت مدرس تدریس کردم و شهرستان ها هم یه وقتی لارستان اونجا وقتی فوق لیسانس گذاشتند تدریس کردم. بعد از بازنشسته شدن هم الآن دانشگاه آزاد مرند یه قراردادی باهاشون دارم که ماهی یکی دو روز اونجام.

  - سوال بعدی در مورد سوابق تحصیلی و کاریتون بود که خیلی کامل توضیح دادید، ممنونم. به عنوان سوال بعد برای ما بگید که اصلا چی شد که ژئومورفولوژی رو انتخاب کردید و بین این همه رشته به این سمت کشیده شدید؟

  عرض کنم که من در دوره کارشناسی یه استادی داشتیم به نام آقای دکتر ودیعی. ایشون از تهران می­آمد تدریس می کرد، جغرافیای طبیعی. همون موقع هم کتاب جغرافیای طبیعی دومارتون رو ترجمه می کرد و به ما در کلاس جزوه می داد که بعدا این کتاب چاپ شد. من از اون به بعد به جغرافیای طبیعی علاقه مند شدم. چون آدم با طبیعت سر و کار داره و مشکلاتش کمه. با جغرافیای انسانی خیلی متفاوته. روحیه است دیگه هرکسی یه چیزی رو دوست داره. بعد مسئله ژئومورفولوژی؛ اینکه چرا رفتم تو ژئومورفولوژی. دانشگاه استانبول که رفتم روانشاد پروفسور ارینگ ( Sirri Ering ) اون موقع که ما رفتیم اول یه مصاحبه می کردند بعد می رفتیم واسه امتحان. در مصاحبه گفت که چه می خوای بخونی؟ من گفتم که می خوام اقلیم بخونم. گفت ابراهیم اقلیم می خونه تو هم ژئومورفولوژی بخون. ابراهیم مرحوم دکتر جعفرپور بود و من نمی شناختم اون وقت ایشون رو. اون اقلیم می خوند و به من هم توصیه شد ژئومورفولوژی بخونم. خب آدم هر رشته ای بره بعدا علاقه پیدا می کنه. ما هم علاقه پیدا کردیم و بالاخره در این رشته خوندیم.

  - استاد هیچ وقت نشد که پشیمون بشید که چرا نرفتید همون اقلیم رو ادامه بدید؟

  نه راضی بودم. اقلیم رشته ای هست که بیشتر با آمار و اینها سر کار داره. ژئومورفولوژی تنوعش زیاده. آدم باید بره روی زمین، جاهای مختلف رو ببینه. اقلیم می تونه بشینه در یک اتاق آمارها رو باهاش تجزیه و تحلیل بکنه ولی – البته این نظره منه که- ژئومورفولوژی تنوعش بیشتره.

  - اگه الآن می خواستید دوباره انتخاب رشته بکنید چه رشته ای رو انتخاب می کردید؟ یا بهتره بگم جز جغرافیا و ژئومورفولوژی به کدوم یک از رشته های علوم و یا هنر علاقه دارید؟

  من اگه دوباره جوان می شدم و امکاناتش رو داشتم شیمی می خوندم. شیمی به نظر من یک دنیایی است بی انتهایی.

  - حالا بیاید بیشتر در مورد ژئومورفولوژی صحبت کنیم؛ به نظر شما ژئومورفولوژی در حال حاضر تو کشور ما چه جایگاهی داره استاد؟

  ژئومورفولوژی در کشور ما الآن از نظر متخصص وضعش خوبه. یعنی وقتی من آمدم ایران، سال 52 اولین کنگره جغرافیدانان، در ایران سه نفر بودند که ژئومورفولوژی خونده بودند؛ آقای دکتر مجمودی، آقای دکتر خیام و آقای دکتر فیروزی که در اصفهان بودند. کتاب هم آنقدر نداشتیم. فقط یکی دو تا کتاب جغرافیای طبیعی بود که یه قسمتش به ژئومورفولوژی می پرداخت. اولین کتابی که به طور اخص در ژئومورفولوژی منتشر شد، کتابی بود که آقای دکتر خیام ترجمه کردند که هنوز هم مورد استفاده است. بعدش آقای دکتر فیروزی کتابی تحت عنوان ژئومورفولوژی نوشته بود که خیلی مختصر بود. بعدش یه کتابی هم مرحوم آقای ؟ نمی دونم اسمشون الآن خاطرم نیست از دانشگاه تربیت معلم نوشتند تحت عنوان ناهمواری های زمین اگه اشتباه نکنم. ولی کاملا تخصصی نبود. بعد هم که آقای دکتر محمودی یه کتابی رو ترجمه کرد که در زمینه ژئومورفولوژی بود. بعدها هم کتابهای مختلفی نوشته شد. یک کتاب خیلی خوبی که دکتر معتمد ترجمه کردند در 4 جلد که کتاب خوبی هست. الآن از نظر کتاب و کار پژوهشی و مقاله خوبه در ایران. حالا از نظر اینکه در کارهای اجرایی دولت و مسئولین ازش استفاده می کنند یا نه نمیشه گفت جایگاه خوبی داره. نه مسئولین آشنایی دارند باهاش نه شرایط مملکت اجازه میده که ازش استفاده کنند. از نظر کتاب و مقاله خیلی خوب کار شده است. در کل الآن خوبه به نظر من.

پایان قسمت اول

 

  
تسهیلات مطلب
سایر مطالب این بخش سایر مطالب این بخش
نسخه قابل چاپ نسخه قابل چاپ
ارسال به دوستان ارسال به دوستان


CAPTCHA
::
دفعات مشاهده: 20492 بار   |   دفعات چاپ: 1518 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 94 بار   |   0 نظر
انجمن ایرانی ژئومورفولوژی Iranian Association Of Geomorphology
Persian site map - English site map - Created in 0.04 seconds with 42 queries by YEKTAWEB 4645