[صفحه اصلی ]   [ English ]  
بخش‌های اصلی
آشنایی با ژئومورفولوژی::
آشنایی با انجمن::
اخبار رویدادها::
کارگاه های میدانی انجمن::
دانشنامه ژئومورفولوژی::
اخبار علمی::
عضویت در پایگاه و انجمن::
بخش آموزش::
دریافت فایل::
داده ها و تصاویرماهواره ای::
موسسات ژئومورفولوژی::
منابع ارشد و دکترای جغرافیا::
نشریات ::
درگاه دانشگاه ها::
تسهیلات پایگاه::
پست الکترونیک::
برقراری ارتباط::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
پایگاه مرتبط
  1. مجله پژوهش های ژئومورفولوژی کمی 
  2. سایت کنفرانس های انجمن ایرانی ژئومورفولوژی 
  3. انجمن علمی باستانشناسی ایران 
  4. مجله فرسایش محیطی
  5. International Journal of Coastal and Offshore Engineering



 

..
:: زمین لغزش، خسارت‌ بارترین بلای طبیعی در چهارمحال و بختیاری خبر از یوسف بخشی پور تاریخ 1396/8/9 ::
 | تاریخ ارسال: 1396/8/8 | 

حسین بهرامی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در شهرکرد با اشاره به اینکه چهارمحال و بختیاری به دلیل شرایط آب و هوایی و توپوگرافی شدید یکی از استان‌های مستعد وقوع زمین لغزش است، اظهار کرد: پدیده زمین لغزش‌ در مقایسه با سایر بلایای طبیعی در سال‌های اخیر تلفات جانی و خسارات مالی فراوانی را در این استان به بار آورده است. وی با بیان اینکه عمده سازندهای زمین‌شناسی تشکیل دهنده استان مارن و شیل است که جنس مصالح آن‌ها رس و سیلت است، افزود: این مواد هنگام بارندگی رطوبت فراوانی را جذب می‌کنند و مستعد حرکت و وقوع زمین‌ لغزش می‌شوند. رانش روستای چلو از توابع شهرستان اردل در سال 71 با 3 نفر کشته و روستای آبیکار از توابع شهرستان کوهرنگ در سال 77 با 55 نفر کشته از ناگوارترین حوادث در سال‌های اخیر در این استان بوده است.  با توجه به مطالعات صورت گرفته در معاونت آبخیزداری چهارمحال و بختیاری، 400 نقطه مستعد زمین لغزش در این استان شناسایی شده است که تاکنون عمده رانش‌ها در حوزه کارون اتفاق افتاده است. تغییر کاربری اراضی شامل قطع جنگل، تخریب مراتع و تبدیل به اراضی کشاورزی دیمی و نیز ترانشه‌های ناشی از جاده‌سازی مهم‌ترین عامل حرکت‌های توده‌ای زمین و وقوع زمین‌ لغزش در استان است. مطالعات رفتارسنجی و پایدارسازی بر روی بعضی از زمین لغزش‌های مهم استان به منظور تشخیص ماهیت، بررسی نحوه حرکت، میزان خطرخیزی و روش تثبیت زمین لغزش‌ها توسط معاونت آبخیزداری استان انجام شده است. وی با بیان اینکه این مطالعات از محل اعتبارات سال 90 تأمین اعتبار شده و در یک بازه زمانی 2 ساله به پایان رسیده است، افزود: در صورت تأمین اعتبار فاز پایدارسازی زمین لغزش‌ها نیز در استان انجام می‌شود.

معاون آبخیزداری منابع طبیعی چهارمحال و بختیاری گفت: از جمله زمین‌لغزش‌هایی که مطالعات رفتارسنجی و پایدارسازی بر روی آن‌ها انجام شده است می‌توان به زمین لغزش‌های منطقه چهارتخته ناغان واقع در شهرستان کیار، توله‌دان و بهشت آباد در شهرستان اردل و بارز و شوارز در شهرستان لردگان اشاره کرد. 

وی افزود: اگر نسبت تحویل رسوب را 0.4 در نظر بگیریم، تاکنون حدود 3 میلیون و 672 هزار مترمکعب رسوب ایجاد شده است که تمامی آن‌ها در پشت مخازن سدها رسوب کرده‌اند و از عمر مفید سدها کاسته‌اند.
  
تسهیلات مطلب
سایر مطالب این بخش سایر مطالب این بخش
نسخه قابل چاپ نسخه قابل چاپ
ارسال به دوستان ارسال به دوستان


CAPTCHA
::
دفعات مشاهده: 7004 بار   |   دفعات چاپ: 822 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر
انجمن ایرانی ژئومورفولوژی Iranian Association Of Geomorphology
Persian site map - English site map - Created in 0.04 seconds with 42 queries by YEKTAWEB 4645